ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ

Άνθη , άνθη παντού, άνθη χρωματιστά, άνθη ευωδιαστά, άνθη παράξενα, άνθη εποχής, άνθη…άνθη…άνθη!!!

Άνθη με συμβολισμούς, άνθη με χαρακτήρες!!!

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τα αναζητάμε, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να τα προσφέρουμε και να μας τα προσφέρουν.

Είναι τρόπος έκφρασης πολλών συναισθημάτων, ευφραίνουν την καρδιά, μας κάνουν να βλέπουμε τα πάντα μέσα από τα χρώματα και τα αρώματα τους με θετικότητα!!!

Τα άνθη γενικά, συνδέονται άμεσα με την ψυχολογία του ανθρώπου. Διεγείρουν τρείς από τις βασικές μας αισθήσεις, την όραση, την όσφρηση και την αφή.

Τα βλέπουμε και μας αρέσουν τα χρώματα τους, μυρίζουμε το άρωμά τους και τα χαϊδεύουμε σαν παιδιά, όταν θα τα συναντήσουμε.

Μας αρέσουν όλα, θα τα επιλέγαμε όλα, δεν θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε κανένα.

Δεν είναι τυχαίο που παντού ο κόσμος, σε κήπους, αυλές και γωνιές σπιτιών, δρόμους, πάρκα και σε τόσα άλλα σημεία, προσπαθεί να βάλει ανθοφόρα φυτά, σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.

Και ερχόμαστε στο σημαντικό κομμάτι για τις νυφούλες μας, τον ανθοστολισμό του Γάμου τους!!!

Δεν υπάρχει γάμος που να μην έχει έστω και λίγα λουλούδια. Και φυσικά, τα λουλούδια που στολίζουν ένα γάμο, είναι πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις της νύφης, κυρίως ως προς τα χρώματα και μετά ως προς την επιλογή των λουλουδιών.

Όταν όμως έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να αποφασίσει μία bride to be να επιλέξει τα λουλούδια του γάμου της, έρχεται αντιμέτωπη με πολλά διλλήματα, τα οποία θα πρέπει να λύσει. Δηλαδή, τι λουλούδια θα επιλέξω? τι χρώματα θα έχουν? πως ταιριάζουν μεταξύ τους? πόσα λουλούδια να βάλω?

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που αγχώνουν και προβληματίζουν κάθε νύφη, κάτι το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό, μιας και τα λουλούδια, μέχρι εκείνη την στιγμή, όλες μας τα γνωρίζουμε μέσα από την προσφορά που μας κάνουν, ή από την άποψη που έχουμε εμείς για αυτά, δηλαδή ποιο μας αρέσει και τι χρώμα μας αρέσει.

Ακόμα και όταν πάμε να αγοράσουμε λουλούδια για να τα προσφέρουμε κάπου, ζητάμε την γνώμη του ανθοπώλη και μάλιστα τις περισσότερες φορές τον αφήνουμε να δημιουργήσει με δική του πρωτοβουλία την σύνθεση, ή επιλέγουμε μία από αυτές που έχει ήδη έτοιμες.

Αυτό λοιπόν δείχνει ότι, ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε και πολλά για τα λουλούδια, εκτός από το ότι μας αρέσουν.

Η Νυφική ανθοδέσμη, η σημαντικότερη σύνθεση για μία νύφη, θα πρέπει να είναι μοναδική όπως και η κάθε νύφη και μοναδική την κάνουν όχι μόνο τα άνθη που θα περιλαμβάνει, αλλά και ο σχηματισμός της. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βάση στα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξετε τα άνθη τα οποία θα περιλαμβάνει η νυφική σας ανθοδέσμη. Και φυσικά σε αυτό θα σας βοηθήσει ένας florist, ο οποίος έχει τις γνώσεις, όπου με κάποιες απλές πληροφορίες που θα του δώσετε, θα καταλάβει αμέσως ποια λουλούδια θα πρέπει να σας προτείνει για αυτή την ιδιαίτερη σύνθεση.

Όσον αφορά τα άλλα σημεία διακόσμησης, όπως οι νυφικές σας λαμπάδες, η  διακόσμηση αυτοκινήτου, του περιβάλλοντα χώρου εκκλησίας, αλλά και της δεξίωσης, ή όπου αλλού θα θέλατε να έχετε λουλούδια εκείνες τις στιγμές, και πάλι μαζί με τον florist σας θα επιλέξετε τα λουλούδια που θα πλαισιώνουν αυτές τις συνθέσεις, όπως επίσης και το στυλ, τον σχηματισμό που θα έχουν.

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό σημείο για την επιλογή των λουλουδιών του γάμου είναι η εποχικότητα του κάθε λουλουδιού. Και σίγουρα δεν γνωρίζουμε όλα τα λουλούδια και την εποχικότητα τους. Και εδώ λοιπόν, μας είναι χρήσιμος με τις συμβουλές του ένας florist, ο οποίος θα μας υποδείξει τα άνθη που μπορεί να περιλαμβάνει ο ανθοστολισμός του γάμου μας, σύμφωνα με την εποχή που έχουμε προγραμματίσει να τον κάνουμε. Διότι, σίγουρα δεν υπάρχουν όλα τα λουλούδια όλες τις εποχές του χρόνου.

Άλλο ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο για τον ανθοστολισμό του γάμου σας είναι τα χρώματα που σας αρέσουν. Είναι μία πολύ βασική πληροφορία που θα πρέπει να δώσετε στον florist σας, ο οποίος θα πρέπει να συνδυάσει τα χρώματα των λουλουδιών, ώστε να υπάρχει χρωματική αρμονία, ακόμα και αν τα χρώματα που θα επιλέξετε είναι έντονα. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για τα λουλούδια, αλλά ακόμα και για όλη την υπόλοιπη διακόσμηση του γάμου σας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει χρωματική αρμονία, αυτή η πληροφορία είναι σημαντικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα που θα αποδοθεί στον ανθοστολισμό και στην διακόσμηση του γάμου σας.

Αυτά είναι μερικά από τα TIP που θα μπορούσα να σας δώσω, σχετικά με τον ανθοστολισμό του γάμου σας.

Άλλωστε είναι τόσες πολλές οι παράμετροι για την επιλογή των λουλουδιών, σύμφωνα με την κάθε περίσταση, που θα έπρεπε να κάνουμε όχι μόνο ένα άρθρο….

Ελπίζω όμως κάπως να σας βοήθησα να κάνετε την αρχή, να γνωρίσετε το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε, μετά όλα σιγά σιγά θα πάρουν την ροή που επιθυμείτε!!!

Φυσικά, είμαι εδώ για οτιδήποτε θα θέλατε να ρωτήσετε, θα είναι χαρά μου να συμβάλω και εγώ, σε αυτές τις δικές σας μοναδικές στιγμές, στιγμές που θα πρέπει να έχετε για πάντα στην μνήμη σας, με τις καλύτερες εικόνες και φυσικά με τα ίδια δυνατά συναισθήματα που θα έχετε, όταν θα ξεκινήσετε τις προετοιμασίες του δικού σας μοναδικού γάμου!!!

Με εκτίμηση,

Αγγελική Μελαδάκη

Wedding Planner & Decorator